Spørgsmål:
Skivebremser mod tromlebremser
Autistic
2018-01-25 08:07:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moderne biler har tendens til at have skivebremser. Vintage og Classic Cars har tendens til at have tromlebremser. Skivebremser fungerer bedre og anses derfor for at være mere sikre. Faktisk anvendes skivebremsekonverteringer på nogle klassiske biler. med trommelbremser?

Ejere af veteranbiler og veteranbiler målretter muligvis periodens korrekthed i deres køretøjer, hvorfor de måske ønsker at forblive med de rigtige modelårsbremser. Samme grund vælger de måske at køre på tværgående dæk * gyser *
Nye modeller af små biler har stadig tromlebremser (i det mindste japanske og europæiske modeller).
Mulig duplikat? ... https://mechanics.stackexchange.com/q/6381/4152
Tromlebremser er bedre til håndbremse på baghjul. Håndbremse fungerer dårligere på skivebremser.
@i486 - Min erfaring giver tillid til denne erklæring. Min Camaro med skivebremser, kun e-bremse kunne ikke lide at holde på skråninger. Fangede min bil, der scoot ned en hældning på ca. 6 "hvert 15. sekund. Ganske interessant at se, lol.
se specifikt på dette svar: https://mechanics.stackexchange.com/a/15462/15036 Den * største * fordel for trommer, der ofte overses, er at de tager meget mindre aktiveringskraft. På denne dag, hvor vi alle har kraftbremser, betyder det ikke noget, men det var en stor ting i fortiden, og jeg antager stadig et problem for store lastbiler.
Min MR2 med skivebremser kan også lide at rulle væk selv med bremsesættet. Jeg har trukket så hårdt for at forhindre det i at rulle, at jeg endda har snappet kablerne. Tromle (inde i skive) Eclipse holder fint med jævnt let tryk.
Ikke noget svar, men jeg sætter spørgsmålstegn ved forudsætningen for spørgsmålet; de fleste nye pick-up lastbiler kommer med bageste skivebremser i disse dage. Hvis du taler om tunge lastbiler / trailere, er der et betydeligt omkostningstryk og inerti, der forhindrer enhver større omskiftning, også tromlebremser er sandsynligvis bedre i denne (luftaktiverede) applikation ...
@Criggie Ikke kun periodens korrekthed. Har stadig ikke set denne årsag nævnt før, men jeg finder det en vigtig årsag: dine fælge forbliver meget renere meget længere med trommer. Især hvis du har pæne legeringer eller kromtrådhjul, er det rart at have dem skinnende efter et par bremsesessioner. Med tromler akkumulerer de næppe bremsestøv overhovedet med skiver allerede efter nogle få 100 km.
@i486 sandt. Bagdiske kan indeholde en lille tromle til dette formål. E-bremse- eller håndbremsedrift er dog ikke den afgørende faktor for en producent.
Fem svar:
SteveRacer
2018-01-25 08:57:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er ikke rigtig fair at sige som en generel erklæring om, at skivebremser fungerer bedre end trommer.

Bremseeffektivitet afhænger stort set af det "fejede" eller kontaktområde. I en lastbil er skoene "liners" og tromler enorme - langt mere overfladeareal i kontakt end et par bremseklodser.

Det er sandt, at skivebremser giver mange fordele: kompakt, nem vedligeholdelse, konstant selvjusterende for slid, køling og reduktion af ikke-affjedret og roterende masse ved hvert hjul. Skiver er valget for moderne præstationsbiler.

Men forudsat at bremsekræfterne er ens, er der intet i sig selv mindre "sikkert" ved hjælp af veljusterede og vedligeholdte tromlebremsesystemer. På en lastbil med luftbremser opnås bremsekraften med mekaniske fjedre. Lufttrykket fjerner bremsekraften og lader trucken køre. Hvis der er en fejl, aktiveres bremserne som standard. Med et hydraulisk skivesystem kan en hydraulisk fejl overhovedet ikke føre til nogen bremser.

Til redigering:

Et andet fremtrædende punkt: skiver overfører varme a meget bedre i væsken, som kan koge og gøre opbremsning ved siden af ​​ubrugelig. Tromler har meget isolering fra væsken, da den eneste reelle kontakt er skofligene eller skubberne mod cylinderstemplerne.

+1 for ikke-affjedret og roterende masse.
Jeg vil tilføje, at tromlebremser har evnen til at aktivere sig selv. (dette afhænger af tromlebrudets design, nogle har ikke denne kapacitet) Denne funktion reducerer eller eliminerer behovet for en kraftforstærker. Diskbrud skal have en power booster.
Skivebremser i køretøjer på størrelse med en bil eller større har brug for hjælp. Motorcykler har ikke brug for vakuumassistent til bremser, da de mere end er i stand til at blive låst op med netop styrken af ​​din hånd / fod.
@vini_i en tilføjelse til mange køretøjer, der blev bygget før omkring 1970, var tilføjelsen af ​​en servo (eller power booster) for at reducere den krævede indsats fra føreren - mener du virkelig at diskutere forskellen i anvendt bremsekraft mellem en førende sko og bageste sko ??
@SolarMike Jeg henviser til handlingen fra den førende sko, der lægger ekstra kraft på den bageste sko.
@vini_i Så selv med nogle køretøjer lavet med to førende skobremser krævede de servoer ... da operatørfejlen var betydelig, medmindre du kun taler om meget lette køretøjer ...
@SolarMike Uanset om alle ting var ens, ville tromlebrud kræve en mindre servo end diskbrud.
@SolarMike https: // da.wikipedia.org / wiki / Drum_brake look under Selvanvendende egenskab
Lad os [fortsætte denne diskussion i chat] (http://chat.stackexchange.com/rooms/72213/discussion-between-vini-i-and-solar-mike).
De fleste biler, jeg kørte med tromlebremser, var forfærdelige i regnen. Du var nødt til at lære at "tørre" bremserne ved at aktivere dem ofte, ellers ville du finde dig selv uden bremseeffekt, når det betyder mest.
Der er intet, der forhindrer dig i at bygge en skivebremse med fjedre, der tvinger blokkene mod skiven, og hydrauliske / pneumatiske aktuatorer, der trækker blokke væk.
@Hobbes - Intet stopper et køretøj ved hjælp af denne opsætning, heller ikke. Du kunne ikke engang begynde at røre ved kraften, der blev påført med vakuum eller hydraulisk sammenlignet med en fjeder. Foråret er svagt i sammenligning.
@Hobbes, det er lidt urealistisk. Prøv at bremse uden bremseforstærker, ved at parkere din bil i en skråning, i et sikkert område, sæt den derefter i neutral, mens du holder bremsen nede, stop motoren og betjen bremsepedalen flere gange, indtil du ikke længere har vakuum tilbage bremseforstærker. Føler nu, hvor hårdt du skal trykke på pedalen, bare for at holde køretøjet stille. Bremserne ville have brug for fire fjedre, der, når de kombineres, ville afgive den kraft for at bremse så svagt som du gør uden boosteren, og under normal drift har du brug for en endnu større kraft for at imødegå den.
Criggie
2018-01-25 15:29:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lastbiler er køretøjer, der bærer betydelige belastninger på sengen eller på påhængskøretøjer. Korrekt størrelse bladfjedre fungerer bedre i disse situationer over spiralfjedre. Bladfjedre negerer også behovet for bagstænger osv., Så arbejd godt bagpå.

Skivebremser er bedre til at stoppe fra høj hastighed, tromlebremser er bedre til at stoppe tungere belastninger fra lavere hastighed. (forudsat at alt er korrekt justeret osv.)

Diskene er lettere og køler hurtigere, hvilket er godt for en bil (race eller andet), men for et tungt køretøj.

Svar Trommer er undertiden et bedre valg end skivebremser, alt taget i betragtning.


Yderligere punkter:

Trommer funktion på 4WD køretøjer i lang tid, efter at biler gik diske. Igen er kravet om at stoppe tungere belastninger fra langsom hastighed mere en fordel end at trække ned fra åbne vejhastigheder.

Derudover kan en tromle overleve stød, der ville skade en skivebremserotor, så mindre sandsynligt at blive strandet i hjemlandet.

Sidste fordel er prisfastsættelse - diske koster mere at lave end tromlebremser, så især omkostningsbevidste produkter kan specificeres med det billigste.

Efter at have set en lastbil med> 20 ton last ned ad en stejl bakke med rygende bremser, spekulerer jeg på, hvor hurtigere køling ikke ville være godt for et tungt køretøj.
Normalt er "lettere og køle ned hurtigere" direkte korreleret med "lighter og varmes hurtigere op". Også, "køle hurtigere ned" er sandsynligvis kun en nøjagtig beskrivelse, når bremserne ikke bruges.
@Jeutnarg Jeg mener, at udsagnet skal fortolkes som "diske er lettere og køler hurtigere * end trommer med samme vægt ville *." Under alle omstændigheder er pointen, at diske spreder varmen mere effektivt, ikke hvor meget varme pr. Enhedsenhed, de kan absorbere.
"tromlebremser er bedre til at stoppe tungere belastninger fra lavere hastighed" - hvorfor ville det være?
Fordelen ved "køling" skyldes i vid udstrækning evnen til at lede køleluft til den udsatte skiveoverflade, som der er meget. Trommer er sværere at afkøle - der er mere masse, og det er lidt af et forseglet system. Du kan lægge alle mulige smarte finner og ting på dem, men du køler den udvendige overflade, ikke den egentlige bremseflade. Sådanne ting gør din køling til en faktor i varmeoverførselskoefficienten for støbejern (eller meget bedre Buick-aluminium i meget få år, som ofrede andre ting), hvilket ikke er så godt.
@DmitryGrigoryev lastbiler har normalt en "motorbremse" eller en "retarder" for at minimere belastningen på bremserne, når de falder ned. Pointen er: uden disse systemer ville selv de mest effektive bremser have svært ved at køre en lastbil ned ad bjerget
Bartek Banachewicz
2018-01-25 17:22:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ting, der ikke er nævnt i andre svar, er levetiden. Trommebremser, der er korrekt indstillet, kan vare flere gange længere end sammenlignelige skivebremser.

For lastbiler, der kører længere afstande, er det en betydelig omkostningsbesparende foranstaltning at øge serviceintervallet.


Jeg er kommet tilbage og husket endnu en ting: håndbremser. Det er meget sværere at inkludere en kabeldrevet håndbremse i et skivebremsesystem (selvom det naturligvis er gjort). IIRC i det mindste i USA kræver forskrifterne, at det skal køres med kabel (så en potentiel væskelækage ikke kan lade bilen løsne). Dette er en af ​​grundene til, at tromlebremser også vedvarer i de billigere og mindre biler.

Ja, men skifter ikke bremseklodser meget hurtigere og billigere end vedligeholdelse og justering af en tromlebremse?
Jeg vil kun sige det marginalt. Vedligeholdelsesintervallet udligner i høj grad den ekstra tid det tager at udskifte sko og andre dele af tromlen. Et genopbygningssæt til tromlebremser bør ikke tage meget længere tid end 30 minutter at installere til en moderat kompetent DIY-mekaniker, hvis der ikke opstår problemer.
@DmitryGrigoryev For nylig har producenter af eftermarkedsdele produceret [let monterede tromlebremsesæt] (https://www.trwaftermarket.com/en/passenger-cars-and-lcv/drum-brake-systems/brake-kits/), der fremstiller processen hurtigere og minimer pladsen til fejl. Det er i det væsentlige "pop gamle ting ud, læg det nye sæt (som en del) ind, juster". Med det tror jeg ikke, det ville tage meget mere tid for en dygtig mekaniker, end det ville tage at udskifte puder (og muligvis rotorer), især i betragtning af at du stadig skal foretage nogle inspektioner af kaliberne, smøre de glidende overflader etc.
Håndbremser på skiver er rutinemæssige. Hvert bageste disksystem har en, og det er (ser udenfor) 90% af bilerne her. Toyotas, Fords, alt undtagen lejlighedsvis økonomibil. Så omkostninger, ikke tekniske vanskeligheder.
geoO
2018-01-25 22:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For forhjulene, der udfører næsten al bremsning og tager de største kræfter, er skiverne det, du ønsker. For de bageste tromlebremser er gode nok. Du ser aldrig tromler foran på et moderne køretøj. Aldrig.

Skivebremser koster også mere, og tromler er tilstrækkelige. Så omkostningsreduktion er måske bare den største motivator.

Neil
2018-01-26 04:31:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For at føje min erfaring til disse allerede gode svar er tromlebremser langt mindre tilbøjelige til at blive påvirket af salt og vejrester. Jeg havde en lille Honda SUV i et årti i Chicago, hvor saltet om vinteren ville ruste og beslaglægge de bageste bremseklodser næsten hvert år på grund af at jeg modtog salten af ​​saltsprayen. Jeg udskiftede og genopbyggede de bageste bremser fire gange sammenlignet med fronten en gang. Tromlebremser på baghjul på lettere køretøjer er generelt mindre vedligeholdende, og bagbremser udfører langt mindre arbejde end de forreste bremser af fysikens natur og det forholdsmæssige design, så de ikke behøver at være så robuste.

Du vil sandsynligvis gerne hente det krav. Det kan bare være din oplevelse.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...