Spørgsmål:
Kølervæskebeholder
ceefax12
2016-02-02 05:23:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To spørgsmål,

Det ene, er der nogen grund til, at nogle kølemiddelflasker er formet på denne måde?

enter image description here

To, hvis denne kølevæskeflaske blev placeret på siden, som f.eks. i billedet nedenfor, ville kølevæske stadig cirkulere med retur rør nedsænket under vand? Med andre ord er der nogen grund til, at kølemiddelreturen placeres øverst på flasken.

Gå ikke i panik, jeg får ingen vilde ideer om at placere min ekspansionsflaske på siden, det er til et andet projekt, jeg bygger for at afkøle en række GPU'er (ikke relateret til biler), men kølesystemet vil være det samme som for en bil, da pumpen vil være et centrifugalhjul, og systemet vil være under tryk.

enter image description here

Interesseret i alle input til dette emne tak alle for din tid.

Undskyld venligst den dårlige tegning i maling, men jeg har ikke tid til at tegne noget ekstravigant i CAD. en sidste ting, at hætten vil være over kølemiddelniveauet for at frigøre overtryk.

Fantastisk spørgsmål, de er formet ganske usædvanligt.
En svar:
vini_i
2016-02-02 17:47:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Denne særlige flaske er kendt som en degas flaske. Årsagen til, at den har en mærkelig form, er to gange. Først skal flasken passe et sted, og formen hjælper det. Andet og mere vigtigt er, at disse afgasflasker holder tryk. Formen forstærker flasken, så den ikke eksploderer.

I kølesystemer med afgasflasker cirkulerer kølevæsken ikke gennem flasken. Motortilførselsledningen forbinder til den nederste del af motoren, og "retur" -linjen forbinder til det højeste punkt i motoren. Dette hjælper med at fylde motoren med kølevæske. Når kølervæske tilsættes flasken, flyder den til det laveste punkt i motoren. Luften undslipper derefter det højeste punkt i motoren.

Din plan fungerer kun med en bestemmelse. Disse afgasstanke har tendens til at have separatorer indeni. Hvis fødesiden og retursiden har en separator, der er højere end hætten, kan systemet løbe over. En praktisk test kan være i orden. Her er et andet skørt billede som et eksempel.

Another crappy picture

Se http://i.stack.imgur.com/rZvTo.jpg
@LynnCrumbling Det er fantastisk :-)
den tegning er fantastisk. +1 Hvor lærte du den slags præcision?
..... fantastisk tegning +1 fra mig også. :-)
Fantastisk svar nøjagtigt hvad jeg ønskede tak. Flasken har en separator, men den er ikke placeret på en sådan måde, at væske bygges op på den ene side som i dit diagram. Store peice af kunst btw :)
Det er nu i det nationale galleri til en begrænset visning. http://i.stack.imgur.com/rZvTo.jpg


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...