Spørgsmål:
Hvordan ved jeg, hvilken brændstofledning der går til motoren, og hvilken der går til brændstoftanken?
user17336
2016-10-01 15:44:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg skiftede mit brændstoffilter for første gang.

Jeg har en Toyota Tazz 1300 fra 2004. Jeg har installeret mit nye brændstoffilter. Her er det:

Engine compartment showing fuel filter on firewall

Og dette er mit brændstoffilter zoomet ind:

Detail of fuel filter

Jeg har antaget, at røret til venstre nedad kommer fra brændstoftanken, og det højre rør over toppen går til motoren. Er dette korrekt?

spørger jeg, og gætter mig selv, for det forrige brændstoffilter blev installeret modsat dette (i-pilen tilsluttet det øverste rør og udpilen forbundet til det, der går ned). Er det sikkert at antage, at den øverste er motoren, eller er der noget her, jeg mangler, og det skulle være omvendt?

Ikke et "noob" spørgsmål overhovedet. Det er smart at sørge for, at du forstår, hvad du laver, og hvordan stykkerne passer sammen.
To svar:
dlu
2016-10-01 21:51:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Følg brændstofslangerne omhyggeligt. Det ser ud til, at ruten for brændstofledningerne og brændstofstrømmen går:

  1. Fra tanken til brændstofpumpen på motoren i den øverste slange til den pumpe, der ser ud til at komme fra under firewallen, derefter
  2. Til brændstoffilteret i den nedre slange fra pumpen til højre side af brændstoffilteret, derefter
  3. Gennem filteret og ud på venstre side til det korte sort slange, der vender nedad.

Det store spørgsmål er "hvor går den korte sorte slange hen?" Hvis det fører til motoren, så har jeg ret, og filterets brændstofindgang skal forbindes til den lange sorte slange, og udgangen skal gå til den korte slange, men hvis den korte slange fører under køretøjet og tilbage til brændstoftank, så er det mere et mysterium, og du vil spore den øverste slange på brændstofpumpen, der ser ud til også at gå mod bagsiden af ​​bilen. En af disse to skulle føre til brændstoffordelingssystemet på motoren. Den, der gør, skal fastgøres til filterets udløbsside.

Tak for dit svar. Jeg er ikke 100% klar over, hvor brændstofpumpen er, kan du påpege det? Jeg kigger igen i morgen, når jeg får chancen og ser, om jeg kan følge den korte sorte slange går.
Undskyld det, på dit foto er brændstofpumpen den grå / sølv enhed på motoren, der er forbundet til slangen, der kommer fra højre side af brændstoffilteret. Den anden slange på pumpen ser ud til at gå mod firewallen og ned mod bagsiden af ​​bilen (hvor den kan oprette forbindelse til brændstoftanken).
Jeg skal tilføje, at jeg antager, at det er (eller a) brændstofpumpen. Jeg er ikke så fortrolig med Toyotas af den årgang, men det ligner bestemt en. Hvis det er pumpen, vil den enten være forbundet til motoren (så motoren kan drive den), eller der vil være en elektrisk forbindelse til at drive den. Ellers er det noget andet (måske en brændstoftrykregulator?).
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2016-10-01 17:04:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra det første billede ser det ud til, at du har det knyttet korrekt. Den der kommer op fra siden og nedenunder ville være fra tanken. Den anden er på vej mod motoren. Det ser ud til at du er gylden.

Tak! Jeg føler mig ret fjollet at spørge, fordi det virker ret oplagt, hvilken der går til motoren - det gamle filter, der er bagud, kastede mig virkelig af. Nu er jeg bekymret for, at jeg har kørt rundt med et baglæns filter i de sidste par måneder!
@stanri - Kan jeg venligst lade dig spore linjerne ... Jeg kiggede på billedet på min telefon, og nu ser jeg på det på min computer, og jeg har muligvis givet dig dårlige råd. Jeg kan ikke fortælle, hvilken vej der går, da der er mange forbindelser og retninger der. Hvis du følger højre slange (fra brændstoffilteret), tilbage til metalarmaturet på motoren, derefter tilbage til siden og derefter rundt til den orange "ting" ... hvor går den derfra? Det kunne have været rigtigt i første omgang.
Du kunne altid "teste", hvordan det flyder. Tag begge forbindelser af ved brændstoffilteret. Anbring begge i en opsamlingsbeholder, og lad derefter nogen tænde tændingen i et kort øjeblik. Som nogensinde brændstoffet kommer ud af, er bestemt det, der kommer fra brændstofpumpen.
Taler du om linjen, der går gennem den orange cylinder til højre? Jeg spores det til det, men har ikke set ud over det endnu. Jeg kigger igen i morgen. Hvad er metalarmaturet på motoren til? Det har også en linje til venstre, som fører til nedenunder (hvad jeg synes er) luftfilteret.
Jeg tror, ​​metaldelen er en brændstoftrykregulator, men ikke sikker.
Ah, jeg troede, det var pumpen ... Ikke sikker heller. Hvis det er regulatoren, ville det komme efter filteret, så brændstoftrykket ikke blev påvirket af trykfaldet over filteret?
@dlu den første ting, jeg har indset fra dette spørgsmål, er, at jeg virkelig har brug for at få fat i en slags håndbog / servicehåndbog / guide til min bil og gøre mig grundigt fortrolig med den. Jeg vidste ikke, at der var så stor variation i biler, og hvordan de lignede under emhætten - jeg troede, de var de samme
En servicemanual vil være en enorm hjælp, dit køretøj er gammelt nok til, at du måske kan finde en eller dele af en online - hvis din "google foo" er god nok, er det ret forbløffende, hvad du kan finde. På den anden side - på trods af forskellene er biler mere ens end forskellige, og når du først begynder at få nogle af principperne / designformerne nede, vil du sandsynligvis finde det let (eller lettere) at forstå, hvad du ser.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...