Spørgsmål:
Langsom acceleration og bevægelige omdrejninger
Ryan
2013-12-19 07:54:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OPDATERING : Jeg købte et scanningsværktøj og downloadede moment-appen. Jeg får ingen fejlkoder. Jeg besluttede at køre den igen i dag. Jeg kørte omkring en kilometer og nåede knap 20MPH. Jeg vendte mig om og skubbede gaspedalen ned på gulvet, og bilen kom aldrig over 25 MPH på omkring en kilometer. RPM'erne fladrede lidt mellem 2000 RPM og 3200 RPM med gassen skubbet ned hele vejen. Jeg parkerede bilen, og der var nogle mærkelige lugte. Jeg er ikke sikker på, hvordan jeg skal beskrive dem, på et tidspunkt næsten det brændende gummi.


Jeg ejer en 2001 Pontiac Grand Prix. I sidste uge begyndte det at accelerere meget langsomt, når det skubbede på gassen. Omkring 20 MPH skubbede jeg gassen ned på gulvet, og der skete næsten intet. RPM'erne gik ikke over 3000. RPM'erne blev også rystede og bevægede sig lidt tilbage.

På motorvejen steg bilen langsomt op til 45 MPH og 3500 RPM, så den sad der fast i ca. 15 sekunder - det ville ikke gå hurtigere, og RPM'er ville ikke gå højere. Efter disse 15 sekunder gik det endelig over 3500 og kom op til 60. En gang ved 60-tallet virkede alt som normalt, normale omdrejningstal og ingen underlige lyde.

Den næste ting jeg prøvede var i neutral. Jeg skubbede gassen ned hele vejen, og den gik til ca. 3500 omdr./min. At holde gassen nede i samme mængde, faldt RPMS langsomt til ca. 2500 RPM, før jeg slap af.

Kan nogen give mig råd om grundlæggende måder at fejlfinde dette på? Jeg tjekkede gearolie efter at have ladet min bil varme op, og den var lav (lige under hele OK-markøren). Jeg ved ikke, om dette ville forårsage disse symptomer, men var ikke sikker på, hvad jeg ellers skulle kontrollere.

Den eneste kontrolmotorlampe har været tændt i lang tid og skal have en dårlig sensor. Jeg har et lavt motorkølervæskelys, men jeg har kontrolleret det et par gange og endda tilføjet det, og det ser ud til at være på det rigtige niveau.

REDIGERINGER: Automatisk transmission. CEL er til "Lav motor kølevæske".

Har du trækkontrol?
Ja, jeg har det.
Er dette 3.8L eller 3.1L V6?
Hvornår kontrollerede du sidst dit luftfilter?
Ændrede det for ca. 2 år siden.
Fire svar:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2013-12-19 08:24:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det lyder som om katalysatoren kan være tilsluttet. Hvis den er selvdestrueret, kan det forårsage en blokering og ikke lade din motor udstøde gasserne, som den burde, og dermed ikke lade motoren køre så højt som den normalt skulle. Du kan teste det ved at banke på det med en hammer (ikke hårdt) og lytte for at se, om der er en raslende lyd. En lyddæmperbutik kan diagnosticere dette for dig og rette det, hvis det er nødvendigt.

Har været for koldt til at kontrollere. Ville dette medføre en fejlkode?
@l3v ... Ikke medmindre det påvirker den bageste O2-sensor, men mere end sandsynligt ikke. For mig lyder din opdatering mere og mere som en tilstoppet kat. IIRC, en anden måde at opdage en tilstoppet kat på, er, hvis du kører i tomgang i flere minutter om natten (5-10 minutter), vil du sandsynligvis se dine udstødningsmanifold glødende rødt (mat rødt). Det er noget, du normalt ikke ville se overhovedet, og du vil ikke se det i løbet af dagen på nogen måde. Vær opmærksom på, at hvis du ikke ser dette, betyder det ikke, at det ikke er tilsluttet, men hvis du gør det, kan du stort set satse på det.
Jeg ser efter en glød i morgen aften. Tak.
Allan Osborne
2013-12-19 15:58:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Din motorstyring er i 'halt hjemtilstand'. Du har brug for en OBD2-scanning for at kontrollere, om der er fejlkoder og udført modtagelse.

Kølevæskeniveau-sensoren er ikke OBD2, det er et infolys.

Tak Allan. Jeg har altid tænkt på at få mit eget scanningsværktøj. Vil du anbefale en? Eller bare gå i butikken?
Prøv at finde Torque PRO på nettet. Med et budget ELM 327 er det et godt indblik i dine motorers elektronik uden at lægge en masse penge. Jeg har scannere i priser fra £ 60 til £ 2000, ingen scannere gør alt for alle køretøjer, men jeg bruger dem professionelt.
Fantastisk, jeg ser en pænt vurderet scanner på Amazon. Bare spekulerer på, hvor nyttigt det ville være for mig. Tvivlsomt, om jeg alligevel kunne løse problemer: P
Årsagen til, at jeg nævnte Torque Pro, er på grund af, hvor lidt det koster at opsætte, $ 20 ?, hvis du så føler, at reparationssiden ikke er noget for dig, så alt hvad du skal gøre er at undvige en runde i baren, og du har dækket udgiften . :-)
Haha. Meget sandt.
Ingen koder, opdateret mit spørgsmål med det seneste drev.
Ingen koder gør det hele lidt vanskeligt at pege på et bestemt system eller en fejl uden at gætte. Det bliver nødvendigt at foretage en praktisk kontrol i et værksted. Dette understøtter mit forslag om en budgetsoftwarescanner.
Afnan Bashir
2013-12-26 21:50:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis motoromdrejningsbegrænseren bliver aktiv inden for 2-3k RPM, betyder det, at motoren er i haltetilstand. Problemet med ikke at få fart kan skyldes dette. Denne tilstand er der for at få dig til nærmeste værksted uden at beskadige din bil. Hvis det var katalysator, så se under bilen, hvis den var blokeret, når du går hjem efter kørsel, ville den gløde.

Hvis du har lavt kølevæske, skal du fylde det, og hvis det reducerer yderligere, har du en lækage. Hvis du ser hvid røg, betyder det, at din motorkølevæske blandes med motorsystemet på grund af dårligt gasgas-sæt.

Ser ikke ud, men det kan også skyldes dårlig O2. Tøven og sådan noget sker.

Bliver din bil overophedet?

Nej det er ikke overophedet. Jeg vil holde øje med det, når jeg ser efter glød.
rrhartjr
2013-12-24 01:48:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det lyder som en utæt pakning, der lækker, eller en nedre indsugningsmanifoldpakning. Begge er ret almindelige i Grand Prix for din årgang.

CEL for kølevæske med lav motor betyder, at kølevæsken skal et sted. Hvis du ikke ser kølemiddel på jorden, er det eneste andet sted i cylindrene og / eller olien.

Motorslagethed ville være et symptom på ufuldstændig forbrænding, da kølemiddel trænger ind i cylindrene. Fortsat træghed i neutral udelukker de fleste transmissionsproblemer.

Kontroller for:

  • Mælkeagtig / skummende olie (betyder, at kølemiddel blandes med olien)
  • Olie i dit kølemiddel
  • Hvid røg fra udstødningen

Mere her: http://troubleshootmyvehicle.com/gm/3.8L/how-to -test-a-blown-head-pakning-1

Symptomer på LIM pakning ligner hovedpakningen, bortset fra at kølemidlet ikke kommer direkte ind i cylindrene.

Tak for input. Jeg vil kontrollere disse så godt jeg kan i morgen. Det eneste er, at jeg er ret sikker på, at CEL ikke fungerer korrekt. Jeg kontrollerede kølevæskeniveauet flere gange, og det er på et normalt niveau. Det vil jeg også kontrollere igen.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...