Spørgsmål:
Hvad sker der med en bil, når den ikke har været kørt i 12 år?
BenLanc
2012-04-23 16:43:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg håber, at jeg snart vil være ejer af 2 liter turboladet 4WD hatchback, der er blevet siddet i en garage, ubrugt i over ti år. Problemet er, at jeg ikke vil være i stand til at give det en fuld inspektion, før jeg faktisk ejer den (lang historie!)

Fra andre spørgsmål, jeg har læst (f.eks. denne ) Det siger sig selv, at:

 • Batteriet næsten helt sikkert skal udskiftes
 • Uanset hvad der er væsker tilbage i, skal det tømmes, og deres stier skal rengøres, væske udskiftes
 • Har sandsynligvis brug for nye dæk og tætninger hele vejen rundt
 • Har sandsynligvis brug for nye skiver og elektroder rundt omkring
 • Har sandsynligvis brug for nye bælter

.. .men hvilke andre mere alvorlige mekaniske problemer ville du forvente at være opstået i løbet af denne periode?

To svar:
Nick C
2012-04-23 20:18:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som allerede nævnt vil alt gummi være omkommet og skal udskiftes, ligesom alle væsker og andre normale letfordærvelige genstande (bremser, batteri, filtre osv.). Bremserne vil være belejret, og afhængigt af hvor tør garagen var, kan interiøret have form og karrosseriet er blevet rustent ...

Den største risiko er dog, at motoren kan have sikret , afhængigt af hvordan det blev behandlet, før det blev parkeret.

Min tilgang ville være som følger (i ingen særlig rækkefølge):

Bremser

 • Un- Sis de bageste bremser. en 3 kg klubhammer er nyttig her. Forudsat at det har tromler på bagsiden, skal du frigøre håndbremsestangene og smøre dem. Udskift cylindrene og puderne, og kontroller tromlernes tilstand.

 • Fjern de forreste målemarkører, kontroller diskenes tilstand og udskift dem om nødvendigt. Enten udskift eller forsegl kaliberne afhængigt af boringenes tilstand. Monter nye elektroder.

 • Udskift eller forsegl hovedcylinderen (igen afhængigt af boringstilstanden). Kontroller servoen (dette gøres nemmest, når motoren fungerer).

 • Udskift alle gummislanger og kontroller omhyggeligt alle de faste linjer. Jeg ville bruge flettede slanger på en sådan bil snarere end standardgummi. Blød systemet helt med ny væske.

Dæk

 • Udskift alle 5. Lad dig ikke friste for at holde alle, der ser OK ud, efter at længe vil de være omkommet.

Transmission

 • Kontroller tilstanden af CV-leddene. De burde være OK, men du bliver sandsynligvis nødt til at smøre dem igen og skifte gamacher. Samme for ting som styreled og sporstænger.

 • Tøm gearkassens olie, skyl og fyld igen med den korrekte kvalitet. Kassen skal være OK, forudsat at den var i orden, da den blev parkeret.

 • Koblingen er generelt svært at kontrollere uden at fjerne kassen. Når motoren kører, skal du være i stand til at fortælle, om den fungerer ... Hvis den er hydraulisk, skal du sandsynligvis udskifte pakningerne ifølge bremserne. En kabelkobling skal være OK, men et par dråber olie løber ned ad kablet hjælper - frakobl koblingsenden, hold den op, kør olie nedad, pump derefter pedalen et par gange for at arbejde olien ned gennem kablet.

Motor

 • Tøm olie og kølevæske, skyl både igennem og fyld igen med vand og tynd, billig olie (som du udskifter, så snart den fungerer!). Fjern propperne, og drypp lidt olie eller diesel i hver cylinder, vent derefter et par dage - forhåbentlig forsvinder olien ned i boringerne. Brug forsigtigt &-stang på krumtapakslens endebolte, og prøv forsigtigt at dreje motoren. Når det drejer frit med hånden, skal du tilslutte det nye batteri og prøve det på starteren. Når det drejer sig frit, skal du sætte nye stik i og prøve at starte det (efter at have sorteret brændstoffet selvfølgelig ...).

 • Kør det op til temperatur og pas nøje på eventuelle væskelækager. . Kontroller for tegn på svigt i pakningen på hovedet, vandpumpefejl osv.

 • Lad det køle af, og kontroller olie- og vandtilstanden. Begge vil være beskidte;) Hvis der er tegn på forurening i begge, skal du kontrollere hvorfor. Når du er glad, skal du tømme og skylle begge dele igen (men genopfyld med korrekt kølevæske denne gang), og derefter igen efter cirka 500 miles.

Brændstof stærk >

 • Ethvert brændstof, der er tilbage i det, er ubrugeligt. Tøm systemet, udskift filtre og eventuelle gummislanger, og fyld dem op igen. Injektorerne skal rengøres, og kontroller, at ingen af ​​rørene er gummierede.

Turbo

 • Sælerne i turboladeren vil være omkommet. Jeg er ingen ekspert på turbos, men formoder, at det skal demonteres og renoveres.

Karosseri / interiør

 • Dette afhænger helt af, hvor godt det er blevet opbevaret. Hvis du er heldig, er det kun nødvendigt med en god rengøring. Ellers har det muligvis brug for meget svejsning og / eller udskiftning af interiøret.

Overordnet

Det mest vigtige spørgsmål, du skal stille - hvorfor var det parkeret i første omgang? Chancerne er, noget brækkede ...

Jeg har en bil, jeg er midt i genoptagelse, der har været parkeret siden 1992, så jeg har allerede været igennem de fleste af dem. Heldigvis blev min motor ikke belejret, og interiøret er OK, men det har brug for en smule svejsning ...

Endnu et forslag, inden motoren startes, drej nøglen til "tændt" -position, og lad den sidde et minut eller to. Se dig rundt under emhætten efter tegn på røg eller smeltende ledninger. Mus og gnavere elsker at tygge på ledninger.
Glem ikke at holde øje med kernepropperne ("frysepropper"). Disse kan korrodere og lække.
Ville det ikke også være værd at kontrollere generatorens spænding?
Gabriel Mongeon
2012-04-23 18:17:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Du skal kontrollere / udskifte for alle gummislanger (bremser, servostyring, radiator, vakuum osv.), da de kunne have tørret og kan bryde under belastning.
 • Kontroller ledninger, de kunne have tæret eller tørret og kan forårsage genvej.
 • Fedtdele (drivaksel, styring, ...).
 • Få en fabrik servicehåndbog til dit specifikke køretøj og kontroller vedligeholdelseselementerne, de skal være nødvendige efter 12 år.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...